Naar een optimale immuunfunctie
  
 

22224

 
Urticaria is de medische benaming voor netelroos. Hebt u last van urticaria? Dan is uw huid eigenlijk ontstoken. Urticaria wordt gekenmerkt door zwellingen op de huid, die er huidkleurachtig of rood kunnen uit zien en overal op het lichaam kunnen voorkomen.
 
Auto-immuunziekte
 
Urticaria is een auto-immuunziekte. Wanneer u lijdt aan een auto-immuunziekte, dan werkt uw immuunsysteem (het afweersysteem van uw lichaam) niet meer zoals het hoort.[Bron]
 
Bij urticaria bestormen uw witte bloedcellen (uw afweersysteem) uw eigen huidcellen. Licht verheven - en vaak heftige jeukende - plekken, ook wel kwaddels genoemd, zijn het gevolg.
 
  

 U bent wat u eet

Het is nog niet duidelijk waardoor urticaria precies ontstaat. Er zijn alleszins meerdere factoren in het spel, zoals stress en erfelijkheid. Maar vandaag kijkt de wetenschap ook beschuldigend naar onze voedingsgewoontes. Het goede nieuws: daaraan kunt u zelf iets doen. En nog beter: uw witte bloedcellen (uw immuunsysteem) vernieuwen zich om de vier weken. U krijgt dus maandelijks de kans om uw urticariasymptomen in de kiem te smoren.

 

 

Kortom: u bent wat u eet. Een cliché, maar ook een waarheid als een koe. Met de juiste voeding weert u urticariabevorderende stoffen uit uw bloed. En maakt uw lichaam weer nieuwe, gezonde witte bloedcellen aan.

Het Urticariavrij Plan ©  is een uitgebreid programma dat u naar een genezende levensstijl leidt. Ontdek hieronder alvast zes tips die u op weg helpen. 

 
 

Tip 1: minder histamine

 
 
Volgens onderzoek hebben urticariapatiënten meer histamine in hun bloed. Dat is een stof, aangemaakt door onze witte bloedcellen. Urticariapatiënten breken histamine maar moeilijk af. Door een teveel aan de stof, kampen ze met roodheid, jeuk en zwellingen op de huid.
 
 
275-Histamine3
 
 
Meer weten over histamine en urticaria? Ontdek de wetenschappelijke details.  
 
 

 Optimaal

Optimaal

DeWegNaar2 

Opbouwen

5-vernieuwing 

Huidcellen

 

Tip 2: minder chemicaliën

  

Ons voedsel barst van de chemicaliën. Eet u deze stoffen met mate? Dan verkleint u de overlevingskansen van uw urticariasymptomen. 
 
 
Vlees 250
 
 
Voedingsadditieven
 
Voedingsadditieven zijn kunstmatige chemicaliën. Ze dienen ondermeer om voeding langer te bewaren. Recent onderzoek toont aan dat voedingsadditieven auto-immuunziekten, zoals urticaria, in de hand werken. Te mijden dus!
 
 
 

Tip 3: optimale leverwerking

 

Onderzoek toont aan dat onze lever en darmen histamine moeten afbreken. Doet uw lever zijn werk niet goed, dan stuwt histamine door uw bloed. Gevolg? Ontstekingsreacties zoals urticaria.[Bron]
 
 

Lever zuivering2

 
Uw lever is het zuiveringsstation van uw bloed. Per minuut stroomt er maar liefst anderhalve liter door! Vol met histamine, chemicaliën, gifstoffen, … Uw lever moet die eruit filteren, maar kan dat niet in haar eentje. Daarom schakelt de lever ‘helpers’ in: voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, eiwitten en antioxidanten. Dus eet u voeding met veel ‘helpers’ en weinig leverbelastende stoffen? Dan heeft uw lever het gemakkelijker en verminderen uw urticariasymptomen.
 
 
 
 

Tip 4: sterk darmslijmvlies

 
 
Uit recent onderzoek blijkt dat auto-immuunpatiënten een verzwakt darmslijmvlies hebben. Dat doordringbaar is voor slechte stoffen die uiteindelijk huidontsteking veroorzaken.[Bron 2]
 
Ons darmslijmvlies is een verdedigingslinie. Zitten er gaatjes in? Dan sijpelen er gifstoffen en bacteriën door. De medische wereld spreekt van een ‘verhoogde intestinale permeabiliteit’. In mensentaal: ‘darmdoorlaatbaarheid’, en in de volksmond: ‘lekkende darm’.
 
Leakygut3 Toxins100 Food allergy 2
Die slechte stoffen veroorzaken auto-immuunreacties. Soigneer uw darmen dus met de juiste voeding en leg zo uw urticariasymptomen aan banden.
 
Hoe zit dat nu juist tussen die darmen en urticaria? Stort u in de wetenschappelijke details.
 

 

Tip 5: evenwichtige pH balans

 
 
pH400
 
 

Elke vloeistof heeft een zuurtegraad: de pH. Die van uw bloed ligt idealiter tussen 7,35 en 7,45.

Een zuurtegraad van 7 is neutraal (zoals water). Alles tussen 0 en 7 is zuur, alles tussen 7 en 14 basisch. Het voedsel dat u eet, maakt uw bloed zuurder of basischer. Speelt u een zuurbommetje zoals een hamburger met cola binnen? Dan krijgt uw bloed een té lage pH-balans: die verzuring maakt goede mineralen en B-vitaminen met de grond gelijk. Het komt er dus op aan om met gepaste voeding uw zuurtegraad in evenwicht te houden. Een gezonde huid, goede bloedkwaliteit en sterke botten zijn het resultaat.

Leer hoe een evenwichtige zuurtegraad uw gezondheid beïnvloedt.

 

Tip 6: optimaal vetmetabolisme

 
 
Fat 300
 
 
Volgens onderzoek hebben auto-immuunpatiënten vaker een verstoord vetmetabolisme. Vooral hun teveel aan omega 6 verhoogt het risico op auto-immuunsymptomen.
 
Hoe komen die vetten in uw lichaam? U raadt het al: via uw voeding. Idealiter balanceert u omega 6 (linolzuur) met omega 3 (linoleenzuur). Helaas bevat onze westerse voeding teveel omega 6. En dat werkt auto-immuunsymptomen en ontsteking in de hand.  
 
Vetten en urticaria? Neem hun relatie onder de loep. 
 
 
Dankzij de bovenstaande tips geeft u urticaria de genadeslag. Zo helpt uw adviseur.


Copyright 2016 Gezondheidsspecialisten.be
Website built by 1place4ads.nl